Składniki dla 4 osób
- pieczarki Portobello lub Kania 4 kapelusze
- jajka 3 szt.
- mąka 50 g
- bułka tarta Panko 150 g
- biała kapusta ćwiartka
- marchewka 1 szt.
- cebula żółta 1 szt.
- czosnek 1 ząbek
- pietruszka 1 nać
- majonez 4 łyżki
- sól i pieprz do smaku
Sposób wykonania:
- Umyte, osuszone pieczarki panieruj tak, jak kotleta schabowego, tj. oprósz go mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz w bułce tartej Panko.
- Smaż do zrumienienia bułki tartej.
Sałatka:
- Kapustę poszatkuj, obraną marchewkę zetrzyj na grubych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę, pietruszkę posiekaj.
- Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do
- smaku solą i pieprzem.
Porada szefa kuchni:
Z grzybami należy obchodzić się bardzo delikatnie, ponieważ bardzo łatwo się łamią, a z pokruszonymi kawałkami kotleta już nie uda nam się uformować?