Pieczarka portobello z sałatką

pieczarka-portobello
Stopień trudności Początkujący
Czas
Czas całkowity: 45 minut
Porcje 4
Składniki
  • 4 Pieczarki portobello (lub Kanie czubajki)
  • 3 Jajka
  • 50 gramów Mąki
  • 150 gramów Panierki typu Panko Kuchelia
  • 0,25 Białej kapusty
  • 1 Marchewka
  • 1 Cebula (żółta)
  • 1 ząbek Czosnku
  • 1 Nać pietruszki
  • 4 łyżki stołowe Majonezu
  • Sól i pieprz (do smaku)
Sposób przygotowania
  1. Umyte, osuszone pieczarki panieruj tak, jak kotleta schabowego, tj. oprósz go mąką, zanurz w jajku, a następnie obtocz w panierce Panko.
    Smaż do zrumienienia.

    Z grzybami należy obchodzić się bardzo delikatnie, ponieważ bardzo łatwo się łamią, a z pokruszonymi kawałkami kotleta już nie uda nam się uformować?
  2. Kapustę poszatkuj, obraną marchewkę zetrzyj na grubych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę, pietruszkę posiekaj.
    Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.