ciastko-rybne

Ciastko rybne z tatarem ogórkowym

Stopień trudności: Początkujący Czas całkowity 30 minut
Porcje: 4

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Umytą, osuszoną rybę pokrój na drobne kawałki i lekko obgotuj w mleku z dodatkiem octu jabłkowego, soli i pieprzu.
    Odsączoną rybę przełóż do miski wraz z ziemniakami, posiekaną natka pietruszki i koprem, dwoma jajkami i bułką tartą
    Wszystko razem wymieszaj, formuj okrągłe „ciasteczka”.
    Każde ciasteczko rybne panieruj wg kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.
    Smaż z każdej strony do momentu uzyskania rumianego koloru.

    Dzięki gotowaniu ryby w mleku z dodatkiem octu uzyskamy ciekawy, kwaskowaty posmak wraz z kremową konsystencją, która świetnie sprawdzi się w tym przepisie.
  2. Aby przygotować tatar ogórka pokrój w drobną kostkę, dodaj musztardę francuską i posiekany koperek. Całość dobrze wymieszaj.