Ciastko rybne z tatarem ogórkowym
Składniki
Sposób przygotowania
-
Umytą, osuszoną rybę pokrój na drobne kawałki i lekko obgotuj w mleku z dodatkiem octu jabłkowego, soli i pieprzu.
Odsączoną rybę przełóż do miski wraz z ziemniakami, posiekaną natka pietruszki i koprem, dwoma jajkami i bułką tartą
Wszystko razem wymieszaj, formuj okrągłe „ciasteczka”.
Każde ciasteczko rybne panieruj wg kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.
Smaż z każdej strony do momentu uzyskania rumianego koloru.Dzięki gotowaniu ryby w mleku z dodatkiem octu uzyskamy ciekawy, kwaskowaty posmak wraz z kremową konsystencją, która świetnie sprawdzi się w tym przepisie. -
Aby przygotować tatar ogórka pokrój w drobną kostkę, dodaj musztardę francuską i posiekany koperek. Całość dobrze wymieszaj.