![Nuggetsy-z-kalafiora](https://kuchelia.pl/wp-content/uploads/2021/10/3U8A2210_1.jpg)
![Nuggetsy-z-kalafiora](https://kuchelia.pl/wp-content/uploads/2021/10/3U8A2210_1.jpg)
Nuggetsy z kalafiora
Składniki
Sposób przygotowania
-
Umyj i obierz kalafiora z liści podziel na różyczki, posyp przyprawami: imbirem, startą skórką z limonki i natrzyj dokładnie z każdej strony.
Zagotuj w garnku wodę, do wrzątku wrzuć laskę cynamonu oraz gwiazdki anyżu, a następnie różyczki kalafiora.
Ugotowane różyczki oprósz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i dokładnie obtocz w panierce ryżowej Kuchelia.
Panierowane nuggetsy z kalafiora smaż przez około 1,5 minuty z każdej strony, aż panierka się zarumieni.
Podawaj z ulubionym dipem.