tost-na-chrupiaco

Tost na chrupiąco

Stopień trudności: Początkujący Czas całkowity 25 minut
Porcje: 4

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Obrane pieczarki pokrój w cienkie plastry, a następnie  podsmaż na maśle.
    Na kromkę chleba nakładaj kolejno: szynka, ser, pieczarki, ogórek.
    Całość przykryj drugą kromką.
    Tosta oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w bułce tartej Kuchelia.
    Powtórz tę czynność dwukrotnie.
    Smaż na patelni z każdej strony do momentu uzyskania złocistego koloru bułki tartej.
    Gotowe tosty posyp świeżym szczypiorkiem.

    Wykorzystaj czerstwy chleb, który nie nadaje się na kanapki ze świeżym pomidorem i szczypiorkiem, ale za to idealnie nada się na tosty. Świetne wykorzystanie idei zero waste w Twojej kuchni!