domowy-chicken-burger

Domowy chicken burger

Stopień trudności: Średnio zaawansowane Czas całkowity 1 godzina
Porcje: 4

Składniki

Burger

Ciasto do panierki

Sos czosnkowy

Dodatki

Sposób przygotowania

  1. Umyte mięso dopraw ulubionymi przyprawami i posmaruj lekko olejem.
    Połącz wszystkie składniki na ciasto do panierki i dobrze wymieszaj do uzyskania konsystencji gęstszego ciasta naleśnikowego.
    Zanurz każdy kawałek mięsa w cieście, a następnie panieruj go w bułce tartej Kuchelia.
    Najsmaczniejsze wychodzą smażone w głębokim tłuszczu w temperaturze 170 stopni.
    Żeby zrobić sos czosnkowy, wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki podane w przepisie na sos.
    Podsmaż boczek na suchej patelni, a wszystkie inne dodatki pokrój w plastry.
    Zacznij składać burgera: spód bułki, sos czosnkowy, rukola, udko, ser cheddar, boczek, ogórek konserwowy, sałata, ketchup, góra bułki.
    Całość najlepiej spiąć wbijając w burgera długi patyk.

    Żeby wytrybować udko potrzebujesz krótkiego i wąskiego noża. Wbij go przy samej kości, tnij w dół kierując ostrze zawsze w stronę kości, żeby nie przedziurawić mięsa.