Domowy chicken burger
Składniki
Burger
Ciasto do panierki
Sos czosnkowy
Dodatki
Sposób przygotowania
-
Umyte mięso dopraw ulubionymi przyprawami i posmaruj lekko olejem.
Połącz wszystkie składniki na ciasto do panierki i dobrze wymieszaj do uzyskania konsystencji gęstszego ciasta naleśnikowego.
Zanurz każdy kawałek mięsa w cieście, a następnie panieruj go w bułce tartej Kuchelia.
Najsmaczniejsze wychodzą smażone w głębokim tłuszczu w temperaturze 170 stopni.
Żeby zrobić sos czosnkowy, wystarczy, że zmiksujesz wszystkie składniki podane w przepisie na sos.
Podsmaż boczek na suchej patelni, a wszystkie inne dodatki pokrój w plastry.
Zacznij składać burgera: spód bułki, sos czosnkowy, rukola, udko, ser cheddar, boczek, ogórek konserwowy, sałata, ketchup, góra bułki.
Całość najlepiej spiąć wbijając w burgera długi patyk.Żeby wytrybować udko potrzebujesz krótkiego i wąskiego noża. Wbij go przy samej kości, tnij w dół kierując ostrze zawsze w stronę kości, żeby nie przedziurawić mięsa.