Kotlety kalafiorowe z ryżem i granatem

Stopień trudności: Początkujący Czas całkowity 1 godzina

4

Kotlety kalafiorowe

Ryż z warzywami i granatem

Sposób przygotowania

  1. Kalafior rozdrobnij na mniejsze różyczki, gotuj w osolonej w wodzie przez około 8 minut.
    Odcedzony kalafior pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj z jajkiem i bułką tartą.
    Z przygotowanej masy formuj kotleciki.
    Każdy oprósz mąką i zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec dokładnie obtocz w bułce tartej .
    Smaż kotlety z każdej strony do złocistego koloru bułki tartej.

    Warto wypróbować do dań zioła takie jak: szałwia, która przełamuje klasyczne, znane smaki.
  2. Ugotuj ryż, marchewkę obierz i pokrój w cienkie plastry, seler naciowy obierz z wierzchnich włókien i pokrój w plasterki, pietruszkę drobno posiekaj, z granatu wydrąż owoce.
    Na roztopionym maśle podsmaż marchewkę z selerem.
    Ryż, pietruszkę oraz granat wymieszaj z marchewką i selerem, całość wymieszaj.