Krokiet ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami

krokiet-z-szpinakiem-serem-feta-i-suszonymi-pomidorami
Stopień trudności Średnio zaawansowane
Czas
Czas całkowity: 30 minut
Porcje 4
Składniki
  • 4 Naleśniki (wg. twojego przepisu)
  • 4 Jajka
  • 1 Cebula
  • 250 gramów Szpinaku liściastego
  • 100 gramów Sera feta
  • 150 gramów Bułki tartej chrupiącej Kuchelia
  • 150 mililitrów Oleju rzepakowego
  • 50 gramów Suszonych pomidorów w oleju
  • 50 gramów Mąki
  • 3 ząbki Czosnku
  • Sól, pieprz, gałka muszkatołowa (do smaku)
Sposób przygotowania
  1. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
    Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory, szpinak i pokruszony ser feta.
    Wszystko razem delikatnie wymieszaj i podsmaż ok. 5 minut.
    Na przygotowane wcześniej naleśniki nałóż odsączony farsz.
    Każdy zwinięty w rulon naleśnik oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec dokładnie obtocz w bułce tartej Chrupiącej.
    Smaż przez 2 minuty z każdej strony, aż krokiet nabierze złocistego koloru.

    Wykorzystaj olej z suszonych pomidorów do sałatki czy marynaty mięs.