krokiet-z-szpinakiem-serem-feta-i-suszonymi-pomidorami

Krokiet ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami

Stopień trudności: Średnio zaawansowane Czas całkowity 30 minut
Porcje: 4

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
    Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory, szpinak i pokruszony ser feta.
    Wszystko razem delikatnie wymieszaj i podsmaż ok. 5 minut.
    Na przygotowane wcześniej naleśniki nałóż odsączony farsz.
    Każdy zwinięty w rulon naleśnik oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec dokładnie obtocz w bułce tartej Chrupiącej.
    Smaż przez 2 minuty z każdej strony, aż krokiet nabierze złocistego koloru.

    Wykorzystaj olej z suszonych pomidorów do sałatki czy marynaty mięs.