Nuggetsy z kalafiora

Nuggetsy-z-kalafiora
Stopień trudności Początkujący
Czas
Czas całkowity: 45 minut
Porcje 4
Składniki
  • 1 Kalafior
  • 1 łyżeczka Startego imbiru
  • 1 łyżeczka Cynamonu
  • 1 Limonka
  • 3 Gwiazdki anyżu
  • 2 litry Wody
  • Sól i pieprz (do smaku)
  • 250 mililitrów Oleju
  • 4 Jajka
  • 50 gramów Mąki
  • 150 gramów Panierki ryżowej Kuchelia
Sposób przygotowania
  1. Umyj i obierz kalafiora z liści  podziel na różyczki, posyp przyprawami: imbirem, startą skórką z limonki i natrzyj dokładnie z każdej strony.
    Zagotuj w garnku wodę, do wrzątku wrzuć laskę cynamonu oraz gwiazdki anyżu, a następnie różyczki kalafiora.
    Ugotowane różyczki oprósz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i dokładnie obtocz w panierce ryżowej Kuchelia.
    Panierowane nuggetsy z kalafiora smaż przez około 1,5 minuty z każdej strony, aż panierka się zarumieni.
    Podawaj z ulubionym dipem.