Tost na chrupiąco

tost-na-chrupiaco
Stopień trudności Początkujący
Czas
Czas całkowity: 25 minut
Porcje 4
Składniki
  • 4 Kromki chleba (czerstwego)
  • 8 Plastrów szynki
  • 8 Plastrów sera żółtego
  • 200 gramów Pieczarek
  • 50 gramów Masła
  • 150 gramów Bułki tartej pszennej Kuchelia
  • 4 Jajka
  • 4 Ogórki konserwowe
  • 1 Pęczek szczypiorku
  • 100 mililitrów Oleju
  • Mąka (do oprószenia)
Sposób przygotowania
  1. Obrane pieczarki pokrój w cienkie plastry, a następnie  podsmaż na maśle.
    Na kromkę chleba nakładaj kolejno: szynka, ser, pieczarki, ogórek.
    Całość przykryj drugą kromką.
    Tosta oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w bułce tartej Kuchelia.
    Powtórz tę czynność dwukrotnie.
    Smaż na patelni z każdej strony do momentu uzyskania złocistego koloru bułki tartej.
    Gotowe tosty posyp świeżym szczypiorkiem.

    Wykorzystaj czerstwy chleb, który nie nadaje się na kanapki ze świeżym pomidorem i szczypiorkiem, ale za to idealnie nada się na tosty. Świetne wykorzystanie idei zero waste w Twojej kuchni!