Składniki dla 4 osób

  • dzwonka ulubionej ryby 4 szt.
  • bułka tarta Z papryką 150 g
  • mąka 200 g
  • kapusta kiszona 100 g
  • jajko 4 szt.
  • miód 2 łyżki
  • olej rzepakowy 150 ml
  • sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

  1. Ulubioną rybę umyj i odsącz ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, oprósz mąką
    zanurz w roztrzepanym jajku, a na koniec dokładnie obtocz w bułce tartej Z papryką.
  2. Smaż przez 2 minuty z każdej strony aż dzwonka się zarumienią.
  3. Kapustę kiszoną posiekaj, dodaj miodu i podgrzej chwilę na patelni.
  4. Podaj na ciepło

Porada szefa kuchni:

Pamiętaj o porządnym osuszeniu ryby, inaczej panierka może odpadać podczas smażenia.