Składniki:
- 800g filetów rybnych (dorsz, mintaj, plamiak lub inny)
- 1 cytryna
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- 150g bułki tartej Kuchelia lub panieru kukurydzianego Kuchelia
- 30g masła klarowanego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Szpinak umyj i pokrój na mniejsze kawałki, a następnie duś na niewielkiej ilości oleju przez ok 5 minut. Posól delikatnie, ponieważ ser jest słony. Dodaj rozkruszony ser feta oraz pokrojoną w kostkę paprykę, dokładnie mieszając duś jeszcze przez ok. 3 minuty. W ten sposób powstanie farsz do roladek. Pierś kurczaka pokrój na połówki wzdłuż, a następnie każdą delikatnie rozbij. Oprusz solą i pieprzem. Na całej długości rozsmaruj farsz. Zawiń w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały. Panieruj roladki w jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano z obu stron.