Składniki
- 700g piersi z kurczaka
- 200g szpinaku
- 50g sera feta
- 1 słodka papryka
- 1 jajko
- bułka tarta Kuchelia
- sól, pieprz
Sposób wykonania
- Szpinak umyj i pokrój na mniejsze kawałki, a następnie duś na niewielkiej ilości oleju przez ok 5 minut.
- Posól delikatnie, ponieważ ser jest słony.
- Dodaj rozkruszony ser feta oraz pokrojoną w kostkę paprykę, dokładnie mieszając duś jeszcze przez ok. 3 minuty. W ten sposób powstanie farsz do roladek.
- Pierś kurczaka pokrój na połówki wzdłuż, a następnie każdą delikatnie rozbij. Oprusz solą i pieprzem.
- Na całej długości rozsmaruj farsz. Zawiń w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
- Panieruj roladki w jajku i bułce tartej Kuchelia.
- Smaż na rumiano z obu stron.