Składniki

  • 700g piersi z kurczaka
  • 200g szpinaku
  • 50g sera feta
  • 1 słodka papryka
  • 1 jajko
  • bułka tarta Kuchelia
  • sól, pieprz

Sposób wykonania

  1. Szpinak umyj i pokrój na mniejsze kawałki, a następnie duś na niewielkiej ilości oleju przez ok 5 minut.
  2. Posól delikatnie, ponieważ ser jest słony.
  3. Dodaj rozkruszony ser feta oraz pokrojoną w kostkę paprykę, dokładnie mieszając duś jeszcze przez ok. 3 minuty. W ten sposób powstanie farsz do roladek.
  4. Pierś kurczaka pokrój na połówki wzdłuż, a następnie każdą delikatnie rozbij. Oprusz solą i pieprzem.
  5. Na całej długości rozsmaruj farsz. Zawiń w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
  6. Panieruj roladki w jajku i bułce tartej Kuchelia.
  7. Smaż na rumiano z obu stron.